Se caută VEDETE PE BICICLETE!

Fiecare participant la campania CICLISM ÎN ORAȘ ar trebui să-și folosească bicicleta cât mai des posibil în scopuri profesionale și personale. Categoria specială VEDETE PE BICICLETE oferă posibilitatea de a face un pas înainte: VEDETELE PE BICICLETE nu au voie să intre în nicio mașină pe toată perioada celor 21 de zile ale campaniei CICLISM ÎN ORAȘ. În special membrii consiliilor municipale și alte personalități publice (de exemplu, primari, consilieri municipali, șefi ai instituțiilor publice etc.) sunt invitați să devină VEDETE PE BICICLETE și să acționeze ca ambasadori ai campaniei în municipalitatea lor.

VEDETELE PE BICICLETE în lumina reflectoarelor media

Dacă este posibil, partenerii media locali și/sau naționali ar trebui să urmărească progresul VEDETELOR PE BICICLETE în timpul campaniei, astfel încât să poată oferi actualizări regulate la televiziune, la radio și/sau în reportaje în ziare pe parcursul celor 21 de zile fără mașină. Dacă o VEDETĂ PE BICICLETĂ are o mașină (de serviciu), aceasta ar trebui „depozitată” în mod simbolic, într-un mod eficient din punct de vedere mediatic – de exemplu, parcând-o în fața primăriei sau a unui alt spațiu public, acoperind-o și predând cheile de la mașină primarului/consilierului județean într-un plic sigilat.

SUGESTII pentru Coordonatorii locali:

Să comunice în mod activ numeroasele beneficii ale ciclismului și ale mobilității durabile! Prin declarații cu un mesaj pozitiv, oamenii pot fi motivați să adopte ciclismul fără a fi arătați cu degetul! Prin urmare, evitați în comunicările dumneavoastră descrierile de genul „renunțați la mașină”. Expresia are mai degrabă conotații negative. De altfel, reciproca este și ea adevărată: A renunța la biciclete înseamnă a renunța la protecția climei, la reducerea zgomotului, la mai puține particule în suspensie, la promovarea activă a sănătății, la mai mulți bani în contul fiecăruia și, în cele din urmă, la condiții mai bune de locuit pentru comunități - acestea sunt chestiunile pe care vrem ca oamenii să le conștientizeze!

 

Iată care sunt obiectivele activității de coordonare

Serviciul de Coordonare înregistrează ciclistul ca fiind o VEDETĂ PE BICICLETĂ în contul de administrare ale utilizatorului. Ulterior, o fotografie și o declarație a vedetei trebuie să fie afișate pe subpagina municipalității. În plus, Coordonatorul trebuie să se asigure ca informațiile despre o VEDETĂ PE BICICLETĂ să fie prezentate într-un mod care să atragă atenția publicului.
.
După perioada de acțiune locală de 21 de zile, emisiile de CO2 evitate și numărul de kilometri parcurși cu bicicleta colectați trebuie să fie stabilite și anunțate în municipalitate, în cadrul unui eveniment final.