Care sunt obiectivele campaniei CICLISM ÎN ORAȘ?

Să parcurgem cât mai mulți kilometri cu bicicleta, atât în scopuri personale, cât și profesionale, pentru a promova mersul pe bicicletă, pentru a contribui la protejarea climei și pentru a îmbunătăți calitatea vieții în municipalități - și, nu în ultimul rând, pentru a ne distra!

Când mă pot implica?

Campania CICLISM ÎN ORAȘ are loc în fiecare an între 1 mai și 30 septembrie 2021. În municipalitățile respective, campania se desfășoară timp de 21 de zile consecutive, pentru a susține protecția climei și pentru a promova mersul pe bicicletă. Municipalitățile participante sunt libere să aleagă perioada exactă a campaniei.

Cine poate participa la campania CICLISM ÎN ORAȘ?

Orice persoană care lucrează, care face parte dintr-un club sau care frecventează o școală sau o universitate într-o municipalitate participantă.

Cum mă pot înregistra?

  • Municipalitatea dvs. (adică orașul, comuna, municipiul, districtul rural/regiunea) trebuie mai întâi să se înregistreze pentru CICLISM ÎN ORAȘ. Coordonatorii locali sunt responsabili pentru pregătirea și desfășurarea campaniei - dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați prima dată pe aceștia.
  • După înregistrarea municipalității dvs., vă puteți înregistra pe city-cycling.org/cyclistportal, și, apoi, fie să vă alăturați unei echipe existente, fie să formați o nouă echipă. Dacă decideți să formați o nouă echipă, veți fi desemnat automat căpitanul echipei.
  • Pentru a participa la CICLISM ÎN ORAȘ, trebuie să faceți parte dintr-o echipă - până la urmă, protecția climei și promovarea ciclismului presupune o muncă în echipă! Dar, sunt acceptate și echipe de două persoane. Alternativ, fiecare municipalitate are o echipă „deschisă” la care vă puteți alătura. Dacă sunteți singurul ciclist activ dintr-o echipă, în momentul în care se încheie perioada de grație de șapte zile pentru înscrierea de kilometri după sfârșitul campaniei, veți fi transferat automat în echipa „deschisă” a municipalității.
  • Este permis orice vehicul clasificat drept bicicletă conform Codului rutier german (StVO), inclusiv bicicletele electrice cu o putere a motorului de până la 250 W.

Unde și cum mă pot înscrie și cum pot înregistra kilometrii pe care i-am parcurs?

  • Participanții cu acces la internet au posibilitatea de a se înscrie în jurnalul online al km parcurși pe bicicletă introducându-și numele și adresa de e-mail imediat ce jurnalul a fost activat pentru municipalitatea lor. După înscriere, kilometrii parcurși pe bicicletă pot fi introduși aici, fiind apoi creditați automat echipei și municipalității.
  • Pentru înregistrarea kilometrilor, participanții care dețin un telefon inteligent pot folosi aplicația CICLISM ÎN ORAȘ (pentru sistemele Android și iOS. Aplicația este foarte utilă (nu mai este necesar să vă conectați prin intermediul site-ului web) și vă oferă chiar posibilitatea de utilizare a funcției GPS a telefonului mobil pentru a calcula exact traseul și kilometrii parcurși.
  • Participanții care nu au acces la internet se pot înscrie direct la coordonatorul local al municipalității lor. Pentru înregistrarea manuală a kilometrilor este disponibil un formular de jurnal kilometric. Detaliile contactului (contactelor) local(e) pot fi găsite pe subpaginile municipalităților participante.

Există întrebări rămase fără răspuns? Informații suplimentare sunt disponibile la www.ciclism.in.oras.org/faq

Protecția datelor și răspunderea

Participarea la campania CICLISM ÎN ORAȘ este voluntară și se face pe propriul risc al participanților. Nu se poate recurge la acțiuni în justiție.
Pentru mai multe informații despre protecția datelor, consultați ciclism-in-oras.org/politica-de-confidentialitate

Wer gewinnt beim STADTRADELN?

  • Das Klima-Bündnis prämiert in fünf Größenklassen die fahrradaktivsten Kommunalparlamente sowie Kommunen mit den meisten Radkilometern (absolut). In beiden Kategorien werden zudem die jeweils besten Newcomer-Kommunen je Größenklasse geehrt. Auf lokaler Ebene sind die teilnehmenden Kommunen angehalten, selbst Prämierungen vorzunehmen.
  • Die Kommunen- und Teamergebnisse werden unter stadtradeln.de/ergebnisse bzw. auf der Unterseite der Kommunen veröffentlicht.