Municipalitățile nu se mai pot înscrie la campania CICLISM ÎN ORAȘ 2022!

Perioada de înscriere pentru a participa la campania CICLISM ÎN ORAȘ 2022 s-a încheiat. Campania din acest an se desfășoară până la 30 septembrie. 

Municipalitățile se vor putea înscrie în campania CICLISM ÎN ORAȘ 2023 începând cu primăvara viitoare!

Cerințe

Reguli de participare pentru municipalități în campania CICLISM ÎN ORAȘ 2022 Cerințe

Toate municipalitățile din întreaga lume – fie că este vorba de un oraș, o localitate, o comunitate sau un district/regiune rurală – sunt invitate să se implice în campania CICLISM ÎN ORAȘ.

Deși nu este necesară o hotărâre a consiliului local sau alte asemenea decizii în vederea participării/înregistrării, trebuie obținută aprobarea municipalității, de exemplu, a primarului, a autorităților locale, etc.

Fiecare municipalitate trebuie să aibă cel puțin o persoană locală de contact pentru CICLISM ÎN ORAȘ, ale cărei informații trebuie furnizate în timpul înregistrării.

Perioada de 21 de zile consecutive în care poate avea loc campania CICLISM ÎN ORAȘ în municipalități: de la 1 mai până la 30 septembrie 2022

Termenul limită de înregistrare:
Alianța pentru Climă va accepta înregistrări până în luna septembrie inclusiv, atât timp cât mai este posibilă cumularea celor 21 de zile consecutive de CICLISM ÎN ORAȘ.

Reguli de participare pentru municipalități în 2022

Reguli de participare pentru municipalități în 2022

Taxele de participare pe care trebuie să le plătească municipalitățile indicate mai jos depind de numărul de locuitori și de faptul dacă municipalitatea este membră a Alianței pentru Climă (participarea este în principiu gratuită pentru echipele și cicliștii din municipalități). Printre altele, taxa include următoarele servicii:

asigurarea și întreținerea întregii infrastructuri IT, inclusiv a subpaginilor municipale, a jurnalului online de km cu rezultatele generale, a aplicației CICLISM ÎN ORAȘ, a sprijinului pentru municipalități, cicliști și pentru, pregătirea și punerea la dispoziție a materialelor (publicitare) și a materialelor media.

Tarife de participare pentru municipalități

Număr de locuitori

Membrii Alianței pentru Climă

Non-membrii

Mai puțin de 10.000

    430 euro

    575 euro

de la 10.000 la 49.999

    860 euro

    1.145 euro

de la 50.000 la 99.999

1.435 euro

1.910 euro

de la 100.000 la 499.999

2.150 euro

2.865 euro

de la 500.000

2.865 euro

3.815 euro

Înregistrarea ca parte a unui district/unei regiuni rural(e) (a se vedea mai jos)

205 euro

270 euro

Participarea districtelor/regiunilor rurale și a orașelor/comunităților asociate acestora

Când un district/regiune rurală participă la campania CICLISM ÎN ORAȘ, acesta/aceasta poate solicita ca orașele/comunitățile (individuale sau în totalitate) să fie enumerate separat. În plus față de districtul/regiunea rural(ă), aceste orașe/comunități vor avea propria lor subpagină pe site-ul campaniei, pe care o vor putea folosi după cum doresc. În plus, acestea vor fi incluse în toate rezumatele rezultatelor (și vor avea astfel posibilitatea de a câștiga premii), etc. În acest caz, se va aplica o taxă forfetară nominală suplimentară pentru fiecare oraș/comunitate. Acest lucru înseamnă că se va aplica taxa de participare standard pentru districtul/regiunea rural(ă), iar orașul/comunitatea va trebui să plătească doar taxa forfetară suplimentară (pentru detalii, consultați tabelul cu taxele de participare de mai sus).

Definiția unei „regiuni”
Un consiliu orășenesc ales, precum și statutul de „comunitate independentă din punct de vedere politic” sunt decisive pentru ca o regiune să fie, de asemenea, inclusă în categoria Cele mai active consilii municipale Același lucru este valabil și pentru asociațiile municipale și organizațiile similare.

Condiția pentru taxa forfetară
Campania CICLISM ÎN ORAȘ trebuie să se desfășoare în districtul/regiunea rural(ă) și în orașul/comunitatea asociat(ă) în același timp.
Districtele/regiunile rurale au posibilitatea de a înregistra orașe/comunități la o dată ulterioară, chiar dacă acestea au fost deja activate (posibil doar prin intermediul contului de utilizator al coordonatorului local CICLISM ÎN ORAȘ). Se va plăti doar taxa forfetară! Se va întocmi apoi o factură globală pentru districtul/regiunea rural(ă).

Participare la preț redus pentru municipalitățile din întreaga lume!

Din 2017, și municipalitățile din afara Germaniei vor putea participa la campania CICLISM ÎN ORAȘ! Toate condițiile și regulile de participare sunt aceleași; singura diferență este că se va aplica o reducere de 20% din taxa de participare dacă limba germană nu este una dintre limbile oficiale ale țării, deoarece nu este posibilă utilizarea integrală a tuturor resurselor furnizate.

Marketing pentru ciclism!

Activitatea de comunicare și de relații publice pentru mobilitatea durabilă este mai importantă ca niciodată în municipalități. Experții fac apel la municipalități să aloce fonduri suficiente din bugetele lor anuale.

Există, de asemenea, o varietate de opțiuni în cazul unor constrângeri financiare:

  • Susținătorii locali din cadrul municipalității ar putea acoperi taxa de participare în schimbul unei mențiuni pe pliantele/posterele campaniei locale, pe site-ul web etc.
  • Donațiile ar putea fi colectate la o serie de evenimente diverse pentru a acoperi taxa de participare.
  • Produsele specifice bicicletelor ar putea fi vândute în cadrul unei colaborări, iar o parte din venituri ar putea fi folosite pentru participarea la CICLISM ÎN ORAȘ.
  • Ați putea să vă adresați ministerelor relevante din țara dvs. de origine și să solicitați finanțare pentru campania CICLISM ÎN ORAȘ.

Căutarea de finanțatori:
În cazul în care aveți deja o relație bună cu potențiali susținători din țara dumneavoastră (de exemplu, companii, organizații, fundații, ministere etc.), am fi încântați dacă ne-ați putea pune în contact și cu ei!