Întrebări frecvente

Reguli

pentru Municipalități

Aplicația

Fundal

Să parcurgem cât mai mulți kilometri cu bicicleta, atât în scopuri personale, cât și profesionale, pentru a promova mersul pe bicicletă, pentru a contribui la protejarea climei și pentru a îmbunătăți calitatea vieții în municipalități - și, nu în ultimul rând, pentru a ne distra!

 

 • Membrii consiliului local din municipalitățile participante
 • Locuitorii municipalităților participante
 • Orice persoană care lucrează, care face parte dintr-un club sau care frecventează o școală sau o universitate într-o municipalitate participantă.

Toate municipalitățile participante sunt enumerate în prezentarea generală disponibilă aici. În cazul în care municipalitatea dvs. nu se regăsește în această listă, de ce să nu vă adresați municipalității dvs. (administrație locală, consiliu municipal/orășenesc etc.) și să le propuneți să participe la campanie?

 

 • Municipalitatea dvs. (adică orașul, comuna, municipiul, districtul rural/regiunea) trebuie mai întâi să se înregistreze pentru CICLISM ÎN ORAȘ. Coordonatorii locali sunt responsabili pentru pregătirea și desfășurarea campaniei - dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați prima dată pe aceștia.
 • După înregistrarea municipalității dvs., vă puteți înregistra pe ciclism-in-oras.org/Înscriere, și, apoi, fie să vă alăturați unei echipe existente, fie să formați o nouă echipă. Dacă decideți să formați o nouă echipă, veți fi desemnat automat căpitanul echipei.
 • Pentru a participa la CICLISM ÎN ORAȘ, trebuie să faceți parte dintr-o echipă - până la urmă, protecția climei și promovarea ciclismului presupune o muncă în echipă! Dar, sunt acceptate și echipe de două persoane. Alternativ, fiecare municipalitate are o echipă „deschisă” la care vă puteți alătura. Dacă sunteți singurul ciclist activ dintr-o echipă, în momentul în care se încheie perioada de grație de șapte zile pentru înscrierea de kilometri după sfârșitul campaniei, veți fi transferat automat în echipa „deschisă” a municipalității.
 • Este permis orice vehicul clasificat drept bicicletă conform Codului rutier german (StVO), inclusiv bicicletele electrice cu o putere a motorului de până la 250 W.

Nein, es gibt für das STADTRADELN keine Altersbeschränkung - mitmachen dürfen alle. Allerdings benötigen Teilnehmer*innen unter 16 Jahren die mündliche Einverständnis eines Erziehungsberechtigten.

 

Campania CICLISM ÎN ORAȘ are loc în fiecare an între 1 mai și 30 septembrie 2021. În municipalitățile respective, campania se desfășoară timp de 21 de zile consecutive, pentru a susține protecția climei și pentru a promova mersul pe bicicletă. Municipalitățile participante sunt libere să aleagă perioada exactă a campaniei.

 

 • articipanții cu acces la internet au posibilitatea de a se înscrie în jurnalul online al km parcurși pe bicicletă introducându-și numele și adresa de e-mail imediat ce jurnalul a fost activat pentru municipalitatea lor. După înscriere, kilometrii parcurși pe bicicletă pot fi introduși aici, fiind apoi creditați automat echipei și municipalității.
 • Pentru înregistrarea kilometrilor, participanții care dețin un telefon inteligent pot folosi aplicația CICLISM ÎN ORAȘ (pentru sistemele Android și iOS. Aplicația este foarte utilă (nu mai este necesar să vă conectați prin intermediul site-ului web) și vă oferă chiar posibilitatea de utilizare a funcției GPS a telefonului mobil pentru a calcula exact traseul și kilometrii parcurși.
 • Participanții care nu au acces la internet se pot înscrie direct la coordonatorul local al municipalității lor. Pentru înregistrarea manuală a kilometrilor este disponibil un formular de jurnal kilometric. Detaliile contactului (contactelor) local(e) pot fi găsite pe subpaginile municipalităților participante.

Fiecare kilometru parcurs pe bicicletă în scopuri profesionale sau personale în perioada de 21 de zile a campaniei poate fi contabilizat; competițiile (de ciclism), precum și antrenamentele indoor pe biciclete staționare (de exemplu, biciclete de spinning) nu pot fi incluse aici. Kilometrii parcurși pe bicicletă pot fi măsurați/estimați cu ajutorul unui odometru (tahometru sau computer de ciclism), a aplicației CICLISM ÎN ORAȘ sau a unui instrument de planificare a traseului, cum ar fi Naviki.

 

Depinde de dvs. să decideți cât de detaliate doriți să fie înregistrările kilometrice (fiecare călătorie individuală, un total zilnic sau - cel puțin - un total general la sfârșitul fiecărei săptămâni de CICLISM ÎN ORAȘ). Pot adăuga kilometri parcurși pe bicicletă?

 

 

 

Există o perioadă de grație de șapte zile după încheierea perioadei de campanie locală pentru ca cicliștii să își finalizeze jurnalele kilometrice. După acest moment nu mai sunt posibile noi înregistrări sau modificări!

 

Für registrierte Teilnehmende gibt es nach dem Aktionszeitraum eine siebentägige Nachtragefrist. Nachträge der Kilometer sind ebenfalls möglich, solange sie innerhalb des 21-tägigen Aktionszeitraums erradelt wurden. Danach sind keine Einträge oder Änderungen mehr möglich!

 

Für Koordinator*innen gilt eine 14-tägige Nachtragefrist, die ebenfalls mit Ende des Aktionszeitraumes beginnt.

 

Este posibilă înregistrarea kilometrilor parcurși de mai mulți cicliști (de exemplu, familii întregi, clase școlare etc.) în același jurnal de ciclism online. IMPORTANT: nu uitați să indicați numărul exact de persoane pentru care introduceți kilometri!

 

Mit Sonderkategorien (sog. „Tags“) können Kommunen die Auswertung noch detaillierter vornehmen, um beispielsweise konkrete Zielgruppen wie Pendler*innen oder Schüler*innen anzusprechen und gesondert zu prämieren. Innerhalb jeder Sonderkategorie stehen die entsprechenden Teams zudem im direkten Vergleich, was für noch mehr Motivation sorgt.

 

Übrigens können Landkreis-Koordinator*innen unter „Kommune verwalten“ entscheiden, ob Team-Sonderkategorien, die in den landkreiszugehörigen Städten und Gemeinden angelegt wurden, auch auf der Landkreisseite angezeigt werden sollen.

 

Im Zuge der Kommunenanmeldung wählen Koordinator*innen aus, welche Sonderkategorien in ihrer Kommune zur Verfügung stehen sollen. Die Team-Captains können ihr Team dann während der Gründung einer oder mehrerer der vorausgewählten Sonderkategorien zuordnen.

 

Koordinator*innen können Teams in der Teamverwaltung unter Bearbeiten einzelnen Sonderkategorien („Tags“) zuordnen.

 

CICLISM ÎN ORAȘ funcționează după principii de fair-play și se bazează pe onestitatea cicliștilor. Nu este posibilă verificarea kilometrilor. Cu toate acestea, coordonatorii municipali analizează orice activități „neobișnuite” și le revizuiesc, dacă este necesar. „Controalele sociale” între echipe și în interiorul acestora pot, de asemenea, să funcționeze. Acestea fiind spuse, scopul real al campaniei este pur și simplu de a convinge mai mulți oameni – și în special politicienii locali, în calitate de factori de decizie în promovarea ciclismului – să se urce pe bicicletă și să faciliteze o prezentare publică și o abordare mai eficientă a acestei probleme, prin intermediul unui concurs. În același timp, prin participarea lor, cicliștii demonstrează factorilor de decizie cât de importante sunt pentru ei protecția climei și promovarea mersului pe bicicletă și cât de mulți oameni folosesc deja bicicleta în prezent.

 

Având în vedere că toate conturile trebuie să fie stabilite pentru o singură localitate și o singură echipă, participarea într-o a doua localitate este posibilă doar cu un al doilea cont. Vă rugăm să țineți cont de faptul că toți kilometrii parcurși pe bicicletă pot fi contabilizați doar pentru o singură municipalitate.

 

Nu contează unde au fost parcurși acești kilometri - la urma urmei, protecția climei nu are granițe, de oraș sau de stat.

 

Fiecare kilometru parcurs cu bicicleta este aproape inevitabil și o contribuție la protecția climei! Prin urmare, fiecare kilometru parcurs și fiecare ciclist contează. CICLISM ÎN ORAȘ nu este concepută ca o competiție între persoane, ci mai degrabă ca o acțiune comună la care pot și doresc să participe cât mai multe persoane. Poate că mergeți atât de puțin cu bicicleta pentru că sunteți nemulțumit de condițiile în care circulă cicliștii: participarea dumneavoastră va ajuta ca apelul pentru o mai bună promovare a ciclismului să fie mai puternic!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În special călătoriile scurte efectuate cu mașina au un potențial considerabil de realizare a unor economii. În primii câțiva kilometri, un motor rece are un consum de până la 30 de litri la 100 de kilometri, iar uzura motorului este deosebit de mare. Parcurgând distanțe mai scurte cu bicicleta, nu numai că veți crește durata de viață a mașinii dumneavoastră, dar veți economisi și bani și veți contribui la evitarea eliberării în atmosferă a unui volum și mai mare de CO2, dăunător pentru climă!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prin participarea dumneavoastră, le arătați celor responsabili cu ciclismul din municipalitatea dumneavoastră cât de importante sunt pentru dumneavoastră protecția climei și promovarea ciclismului. Cu cât numărul de cicliști care participă la CICLISM ÎN ORAȘ este mai mare, cu atât acest semnal va fi mai clar – și mai puternic! Factorii de decizie (politică) vor fi (mai) conștienți de numărul de cicliști și de numărul de călătorii care se efectuează deja cu bicicleta în municipiu, astfel încât și acestor participanți la trafic trebuie să li se acorde mai mult spațiu.

 

Radwettkämpfe und Trainings auf stationären Fahrrädern (Indoorbikes, Spinbikes etc.) sind vom Kilometersammeln ausgeschlossen.

 

Bei Großveranstaltungen wie einer Critical Mass o. Ä. muss die die Zahl der Teilnehmenden und der geradelten Kilometer genau ermittelt werden.

 

Profitați de campania CICLISM ÎN ORAȘ pentru a vă face o idee despre viața de ciclist timp de (cel puțin) 21 de zile și pentru a experimenta la fața locului situația traficului pentru cicliștii din municipiul dumneavoastră. De asemenea, nu trebuie să subestimați rolul de model pe care îl aveți în calitate de membru al consiliului local: prin participarea dumneavoastră, le arătați celorlalți cât de importante sunt protecția climei și mobilitatea durabilă. În plus, kilometrii pe care îi parcurgeți pe bicicletă ajută municipalitatea dumneavoastră să se claseze mai bine în categoria premiilor „Cel mai activ consiliu local”.

 

(für Registrierung im Zusammenhang mit Gewinnkategorie Fahrradaktivstes Kommunalparlament relevant)

 

 

 

Bei der erstmaligen Registrierung der Radelnden wird nach dem Status als Parlamentarier*in resp. nach der Mitgliedschaft im Stadt-/Gemeinderat bzw. Stadt-/Gemeindeverordnetenversammlung und/oder Kreis-/Regionstag gefragt. Diese Angabe ist entscheidend für die Gewinnkategorie Fahrradaktivstes Kommunalparlament, in der das Klima-Bündnis Kommunen auszeichnet.

 

 

 

Grundsätzlich sind die Mitglieder des Kommunalparlaments alle Personen, die dem Stadt-/Gemeinderat bzw. der Stadt-/Gemeindeverordnetenversammlung oder Kreis-/Regionstag angehören. Ausschlaggebend ist hierbei stets die Stimmberechtigung und dass die Mitglieder laut Gemeindeordnung von der Bevölkerung gewählt werden. Für Städte gibt es die Wahlmöglichkeit, auch Mitglieder der Bezirksparlamente/Ortsbeirät*innen etc. hinzuzuzählen und diese aktiv ins STADTRADELN einzubinden.

 

 

 

Fragen Sie bei Zweifel bitte direkt bei Ihrer lokalen Koordination nach (Ansprechpersonen sind auf der Unterseite der teilnehmenden Kommune bei Teilnehmerkommunen zu finden).

 

(Pentru cei care doresc să se înregistreze pentru Categoria de premii cel mai activ consiliu municipal.)

 

 

 

În principiu, membrii consiliului local sunt toate persoanele care fac parte din consiliul sau comitetul orășenesc/municipal/districtual. Dreptul la vot este întotdeauna decisiv în acest caz. Pentru orașe/comune, există, de asemenea, opțiunea de a adăuga membri ai consiliilor județene/consilieri locali etc. și de a-i include în mod activ în campania locală CICLISM ÎN ORAȘ.

 

 

 

În cazul în care aveți îndoieli, vă rugăm să vă contactați direct coordonatorul local (detaliile contactului (contactelor) local (locale) pot fi găsite pe subpaginile municipalităților participante).

 

Vă puteți alătura sau forma o echipă până în ultima zi a perioadei de 21 de zile a campaniei.

 

Pentru a face competiția și mai interesantă, cicliștii au acum posibilitatea de a forma echipe secundare (de exemplu, pentru departamente sau clase individuale) în cadrul echipei lor principale (companie, școală, instituție publică, club etc.). Kilometrii parcurși contează atât pentru echipa secundară, cât și pentru echipa principală.

 

Die Team-Captains sollten zu Statements bereit sein (warum macht man mit?) und ein Foto von sich oder dem Team einstellen. Statements und Fotos können im Nutzeraccount der Team-Captains hochgeladen werden, diese werden samt (Team)Namen auf der Unterseite der Kommune im Internet veröffentlicht.

 

Kilometrii parcurși contează atât pentru echipa secundară, cât și pentru echipa principală. Rezultatele echipelor secundare pot fi comparate în secțiunea „Echipa mea” după conectare. Echipele principale se reunesc din nou pentru a concura în competiția generală, iar din acest motiv nu sunt afișate rezultatele echipelor secundare pe subpagina municipalității.

 

În primul rând, înscrieți-vă în campania CICLISM ÎN ORAȘ și alăturați-vă unei echipe principale. După ce vă conectați, veți avea opțiunea „Creează o nouă echipă secundară” în secțiunea „Echipa mea”. Persoana care a creat echipa secundară este automat desemnată căpitanul echipei secundare.

 

 

 

Alternativ, căpitanul echipei principale poate crea echipe secundare. În acest caz, liderul echipei principale nu va trece la echipa secundară, dar va avea acces la toate datele echipei secundare. 

 

Cei care doresc să participe la categoria specială VEDETĂ PE BICICLETĂ trebuie să contacteze coordonatorul local din municipalitatea participantă, care îi va înregistra ca VEDETĂ PE BICICLETĂ.

 

Alianța pentru Climă acceptă înscrieri pe toată durata sezonului CICLISM ÎN ORAȘ în desfășurare. În cazul în care campania poate fi derulată pe durata celor de 21 de zile consecutive corespunzătoare, înregistrările sunt acceptate și în luna septembrie.

 

Formularul de înregistrare online pentru municipalități, informațiile privind taxele de participare etc. sunt disponibile în secțiunea Înregistrare.

 

Timp de 21 de zile consecutive, între 1 mai și 30 septembrie 2021. Municipalitățile participante sunt libere să aleagă perioada exactă a campaniei.

 

Municipalitățile trebuie să se înregistreze mai întâi oficial în Alianța pentru Climă (a se vedea secțiunea Înregistrare pentru mai multe informații). De îndată ce o subpagină a fost creată și adăugată la lista municipalităților participante, echipele au posibilitatea de a se înscrie în jurnalul online de ciclism și de a colecta kilometri prietenoși cu clima pentru municipalitate, în perioada campaniei.

 

În principiu, orice municipalitate (oraș/comună, comunitate, district rural/regiune) din întreaga lume poate participa - precum și municipalitățile care nu sunt membre ale Alianței pentru Climă. Deși nu este necesară o hotărâre a consiliului local sau alte asemenea decizii în vederea participării/înregistrării, trebuie obținută aprobarea municipalității, de exemplu, a primarului, a autorităților locale, etc.

 

 

 

 

 

 

 

Municipalitatea – sau, după caz, reprezentantul municipal – este responsabilă pentru pregătirea și realizarea campaniei locale CICLISM ÎN ORAȘ și trebuie să numească (cel puțin) o persoană de contact, printre altele, care să servească drept persoană de contact locală care să reprezinte Alianța pentru Climă.

 

Toate localitățile, orașele, comunitățile și districtele/regiunile rurale din întreaga lume pot participa.

 

Districtele/regiunile rurale au posibilitatea de a alege dacă doresc să participe împreună sau dacă doresc ca orașele/comunitățile individuale să fie enumerate separat (după cum se indică prin suplimentul „X în districtul rural YZ” de lângă numele municipalității). Kilometrii colectați vor fi apoi creditați atât pentru oraș/comunitatecât și pentru districtul/regiunea rurală. Singura condiție pentru acest lucru este ca CICLISM ÎN ORAȘ să se desfășoare în același timp atât în districtul/regiunea rurală cât și în orașul/comunitatea asociată!

 

Da! Suntem încântați să anunțăm că această campanie, CICLISM ÎN ORAȘ, a fost atât de bine implementată încât Alianța pentru Climă va continua să deruleze campania pe termen nelimitat. Ca în fiecare an, municipalitățile se vor putea înscrie începând din primăvara anului viitor, după care se vor putea înscrie individual și echipele și cicliștii.

 

Die Teilnahme am STADTRADELN ist freiwillig und erfolgt auf eigene Gefahr. Der Rechtsweg ist ausgeschlossen. Die teilnehmende Kommune übernimmt die Verantwortung für die lokale Organisation des STADTRADELN sowie für alle damit verbundenen Maßnahmen und Veranstaltungen.

 

Participarea la campania CICLISM ÎN ORAȘ este voluntară și se face pe propriul risc al participanților. Nu se poate recurge la acțiuni în justiție.

 

 

 

Pentru mai multe informații despre protecția datelor, consultați ciclism-in-oras.org/politica-de-confidentialitate.

 

Gelegentlich schildern uns Koordinator*innen Probleme, unsere Website mit dem Internet Explorer zu bedienen. Wir möchten daher nochmal darauf hinweisen, dass stadtradeln.de nicht für den Internet Explorer optimiert wurde.

 

Der Grund: Microsoft hat bereits 2015 die Weiterentwicklung des Internet Explorers auf ein Minimum zurückgefahren. Zwar werden noch Sicherheitsupdates veröffentlicht, die Funktionalität wird aber nicht mehr verbessert. Viele der inzwischen üblichen Standards (z. B. Optimierung für die Ansicht via Smartphone) kann der Internet Explorer daher nicht mehr zuverlässig abbilden und es kommt zu Einschränkungen in der Bedienbarkeit.

 

Wir empfehlen Ihnen daher dringend, den Internet Explorer nicht mehr zu verwenden, sondern auf andere Browser wie Firefox, Edge oder Chrome zurückzugreifen.

 

Ja! Das STADTRADELN hat sich erfreulicherweise so etabliert, dass die Kampagne bis auf unbestimmte Zeit vom Klima-Bündnis weiter angeboten wird.

 

Wie jedes Jahr werden spätestens ab dem Frühjahr Anmeldungen für Kommunen und anschließend dann Registrierungen für Teams sowie Radelnde möglich sein.

 

Die genauen Teilnahmebedingungen, Voraussetzungen für die STADTRADELN-Stars etc. sind unter den Spielregeln nachzulesen.

 

Wir empfehlen folgende Vorgehensweise:

 • Die Tabelle unter „Radelnde verwalten“ im Login-Bereich nach km sortieren.
 • Bei Ergebnissen von mehr als 1.000 km während der 21 Tage prüfen, ob vielleicht für mehrere Personen eingetragen wurde. Oft haben die Radelnden dies in den Bemerkungen zu den km-Eingaben oder im Namen deutlich gemacht, ohne dies auch in den Einstellungen entsprechend anzugeben.
 • Bei Ergebnissen von mehr als 3.000 km empfehlen wir, durchweg nochmal nachzufragen, ob die km so stimmen und gegebenenfalls, wie diese km zustande gekommen sind. Prinzipiell sind aber durchaus auch Ergebnisse von mehr als 3.000 km machbar und sollten deshalb nicht von vornherein ausgeschlossen werden

Wir empfehlen folgende Vorgehensweise

 • Öffnen Sie die E-Mail-Liste Parlamentarier*innen (ganz oben, zweite Zeile mit grünen Buttons) unter „Radelnde verwalten“ im Login-Bereich
 • Überprüfen Sie am besten per Abgleich einer Liste mit Ihren kommunalen Parlamentarier*innen, welche der aufgeführten Radelnden diesen Status zu Unrecht angeklickt haben
 • Um den Parlamentarier*innen-Status dieser Teilnehmenden zu entfernen, suchen Sie anschließend die entsprechenden Namen unter "Radelnde verwalten", klicken auf ändern und entfernen das Häkchen bei Parlamentarier*innen - aktualisieren nicht vergessen!

 

 

 

Bicicletele electrice (cu o putere medie a motorului de 250 W, limitate la 25 km/h) sunt permise în cadrul campaniei CICLISM ÎN ORAȘ, deoarece sunt considerate biciclete în sensul Codului rutier german (Straßenverkehrs-Ordnung, StVO). În plus, studiile arată că bicicletele electrice sunt, de asemenea, vehicule prietenoase cu clima din punct de vedere al producției de baterii: cu mai puțin de 6 g de CO2 pe kilometru, acestea emit de aproximativ 20 de ori mai puțin CO2 decât o mașină economică cu motor cu combustie. De asemenea, bicicletele electrice merită să fie promovate, deoarece măresc semnificativ raza de utilizare a bicicletei și pot face ciclismul accesibil unui număr tot mai mare de noi bicicliști.

 

Pe lângă promovarea mersului pe bicicletă și facilitarea unei îmbunătățiri pe termen lung a infrastructurii dedicate ciclismului, campania CICLISM ÎN ORAȘ își propune să contribuie la protejarea climei – aceasta fiind, de asemenea, unul dintre obiectivele generale ale Alianței pentru Climă. Ne străduim să comunicăm și să sensibilizăm comunitatea folosind cele mai simple și mai ușor de înțeles mesaje posibile. Fiecare călătorie parcursă cu bicicleta este, în esență, o chestiune de protecție a mediului și a climei. Iată de ce este atât de fantastică! Întotdeauna vorbim în mod conștient de evitarea emisiilor de CO2 și nu de economii, deoarece știm că nu fiecare călătorie cu bicicleta poate efectiv înlocui o călătorie cu mașina. Strict vorbind, persoanele care nu dețin o mașină nu pot economisi CO2; prin simplul lor comportament, aceștia au un impact pozitiv asupra mediului, iar acest fapt nu ar trebui să poată fi contestat, lucru pe care dorim, de asemenea, să îl luăm în considerare și să îl recunoaștem. Scopul acestei campanii nu constă în promovarea unor studii de natură științifică. Prin indicarea emisiilor de CO2 evitate (pe baza a 147 g de CO2 economisite la fiecare kilometru parcurs, conform Agenției Federale de Mediu din Germania) dorim doar să atragem atenția asupra efectelor pozitive pe care bicicleta le poate avea asupra comportamentului nostru de mobilitate – și cât de importante pot fi aceste efecte dacă mai mulți oameni aleg să folosească în mod regulat bicicleta, bineînțeles, și în afara perioadei campaniei CICLISM ÎN ORAȘ!

 

Tracking mit GPS-Sensoren benötigen leider unvermeidlich Energie. Es wird daran gearbeitet, den Stromverbrauch mit den kommenden Updates weiter zu optimieren. In der Zwischenzeit sollten Sie den Bildschirm während der Aufzeichnung ausschalten, wenn die Karte gerade nicht benötigt wird.

 

Sollte die Meldung erscheinen, bitten wir Sie, sich unter „Profil“ einmal aus- und wieder einzuloggen. Falls das Problem auch dann noch besteht, wenden Sie sich bitte an info@stadtradeln.de.

 

Aufgezeichnete Strecken müssen erst mit dem STADTRADELN-Server synchronisiert werden, bevor sie in das Teamergebnis und km-Buch aufgenommen werden. Das kann in Abhängigkeit der Internetverbindung ggf. etwas Zeit in Anspruch nehmen (Uhrsymbol neben der Strecke). Wenn eine ausreichend starke Internetverbindung besteht (z. B. über ein WLAN), werden die aufgezeichnete Strecken automatisch synchronisiert. Falls eine Strecke trotz z. B. WLAN-Verbindung nicht übertragen wird, kann die Strecke händisch unter "Strecken" -> "Neuer Eintrag" eingetragen werden.

 

Die Meldeplattform RADar! ist ein onlinebasiertes Bürgerbeteiligungs- und Planungsinstrument des Klima-Bündnis. RADar! bietet Kommunalverwaltungen sowie Bürger*innen optimale Möglichkeiten, gemeinsam den Fahrradverkehr in ihrer Kommune zu verbessern. Radelnde machen die Kommunalverwaltungen über die STADTRADELN-App oder via Internet auf störende und gefährliche Stellen im Radwegeverlauf aufmerksam. Kommunen können ihren Radelnden RADar! über das STADTRADELN hinaus oder auch ganz unabhängig vom STADTRADELN anbieten – die Dauer kann jede Kommune selbst bestimmen. In diesem Fall sind Lizenzgebühren von der Kommune zu entrichten.

 

Radelnde können für alle Kommunen, die RADar! anbieten und einen aktiven Meldungszeitraum haben, Meldungen abgeben. Kommunen, die einen aktiven Meldezeitraum haben, werden auf der Karte rot dargestellt. In grau hinterlegten Kommunen ist der Meldezeitraum für Radelnde bereits abgelaufen, die Kommune hat aber noch Zugriff um die Meldungen zu verwalten.

 

Als Koordination können Sie sich mit Ihren STADTRADELN-Zugangsdaten auf radar-online.net oben rechts unter "Mein RADar!" einloggen.

Im Loginbereich können die eingegangenen Meldungen durch Klick auf einen Pin und dann auf das Bearbeiten-Symbol oben rechts in der Meldungsbox bearbeitet werden. Unter Datenexport können die Meldungen in eine Excel-Tabelle exportiert werden. Die meldende Person wird anschließend automatisch über die vorgenommene Änderung per Mail informiert.

 

 

 

Über die RADar!-Website können Koordinator*innen unter "Für Kommunen" --> "Buchung verlängern" die bestehende Buchung verlängern.

 

Sie können RADar! auch ohne App nutzen, im Login-Bereich auf stadtradeln.de finden Sie den Menüpunkt „mein Radar!“. Dort können Meldungen in allen Kommunen mit aktivem Meldezeitraum abgegeben werden.