Întrebări frecvente

Reguli

pentru Municipalități

Fundal

Să parcurgem cât mai mulți kilometri cu bicicleta, atât în scopuri personale, cât și profesionale, pentru a promova mersul pe bicicletă, pentru a contribui la protejarea climei și pentru a îmbunătăți calitatea vieții în municipalități - și, nu în ultimul rând, pentru a ne distra!

 • Membrii consiliului local din municipalitățile participante
 • Locuitorii municipalităților participante
 • Orice persoană care lucrează, care face parte dintr-un club sau care frecventează o școală sau o universitate într-o municipalitate participantă.

Toate municipalitățile participante sunt enumerate în prezentarea generală disponibilă aici. În cazul în care municipalitatea dvs. nu se regăsește în această listă, de ce să nu vă adresați municipalității dvs. (administrație locală, consiliu municipal/orășenesc etc.) și să le propuneți să participe la campanie?

 • Municipalitatea dvs. (adică orașul, comuna, municipiul, districtul rural/regiunea) trebuie mai întâi să se înregistreze pentru CICLISM ÎN ORAȘ. Coordonatorii locali sunt responsabili pentru pregătirea și desfășurarea campaniei - dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați prima dată pe aceștia.
 • După înregistrarea municipalității dvs., vă puteți înregistra pe ciclism-in-oras.org/Înscriere, și, apoi, fie să vă alăturați unei echipe existente, fie să formați o nouă echipă. Dacă decideți să formați o nouă echipă, veți fi desemnat automat căpitanul echipei.
 • Pentru a participa la CICLISM ÎN ORAȘ, trebuie să faceți parte dintr-o echipă - până la urmă, protecția climei și promovarea ciclismului presupune o muncă în echipă! Dar, sunt acceptate și echipe de două persoane. Alternativ, fiecare municipalitate are o echipă „deschisă” la care vă puteți alătura. Dacă sunteți singurul ciclist activ dintr-o echipă, în momentul în care se încheie perioada de grație de șapte zile pentru înscrierea de kilometri după sfârșitul campaniei, veți fi transferat automat în echipa „deschisă” a municipalității.
 • Este permis orice vehicul clasificat drept bicicletă conform Codului rutier german (StVO), inclusiv bicicletele electrice cu o putere a motorului de până la 250 W.

Nu, nu există nicio restricție de vârstă pentru CICLISM ÎN ORAȘ. Toată lumea se poate implica. În aceste condiții, participanții cu vârsta sub 16 ani trebuie să obțină mai întâi acordul verbal al unui părinte sau al unui tutore.

Campania CICLISM ÎN ORAȘ are loc în fiecare an între 1 mai și 30 septembrie 2021. În municipalitățile respective, campania se desfășoară timp de 21 de zile consecutive, pentru a susține protecția climei și pentru a promova mersul pe bicicletă. Municipalitățile participante sunt libere să aleagă perioada exactă a campaniei.

 • Participanții cu acces la internet au posibilitatea de a se înscrie în jurnalul online al km parcurși pe bicicletă introducându-și numele și adresa de e-mail imediat ce jurnalul a fost activat pentru municipalitatea lor. După înscriere, kilometrii parcurși pe bicicletă pot fi introduși aici, fiind apoi creditați automat echipei și municipalității.
 • Pentru înregistrarea kilometrilor, participanții care dețin un telefon inteligent pot folosi aplicația CICLISM ÎN ORAȘ (pentru sistemele Android și iOS. Aplicația este foarte utilă (nu mai este necesar să vă conectați prin intermediul site-ului web) și vă oferă chiar posibilitatea de utilizare a funcției GPS a telefonului mobil pentru a calcula exact traseul și kilometrii parcurși.
 • Participanții care nu au acces la internet se pot înscrie direct la coordonatorul local al municipalității lor. Pentru înregistrarea manuală a kilometrilor este disponibil un formular de jurnal kilometric. Detaliile contactului (contactelor) local(e) pot fi găsite pe subpaginile municipalităților participante.

Fiecare kilometru parcurs pe bicicletă în scopuri profesionale sau personale în perioada de 21 de zile a campaniei poate fi contabilizat; competițiile (de ciclism), precum și antrenamentele indoor pe biciclete staționare (de exemplu, biciclete de spinning) nu pot fi incluse aici. Kilometrii parcurși pe bicicletă pot fi măsurați/estimați cu ajutorul unui odometru (tahometru sau computer de ciclism), a aplicației CICLISM ÎN ORAȘ sau a unui instrument de planificare a traseului, cum ar fi Naviki.

Depinde de dvs. să decideți cât de detaliate doriți să fie înregistrările kilometrice (fiecare călătorie individuală, un total zilnic sau - cel puțin - un total general la sfârșitul fiecărei săptămâni de CICLISM ÎN ORAȘ). Pot adăuga kilometri parcurși pe bicicletă?

 

Există o perioadă de grație de șapte zile după încheierea perioadei de campanie locală pentru ca cicliștii să își finalizeze jurnalele kilometrice. După acest moment nu mai sunt posibile noi înregistrări sau modificări!

Kilometrii pot fi introduși retroactiv, cu condiția ca aceștia să fi fost parcurși în perioada corespunzătoare de 21 de zile. După încheierea perioadei de campanie locală, aveți la dispoziție o perioadă de grație de șapte zile pentru a termina completarea jurnalului de ciclism. Ulterior nu mai sunt posibile noi înregistrări sau modificări!
Coordonatorii au la dispoziție o perioadă de grație de 14 zile pentru a finaliza înregistrările kilometrice - aceasta începe, de asemenea, la sfârșitul perioadei de campanie.

Ne străduim în acest fel să ajutăm municipalitățile să pună mai mult accent pe bicicletă ca mijloc de transport cotidian atunci când acestea caută soluții locale de acordare de premiilor.

În prezent, numărul de călătorii pe care le efectuați este menționat doar în jurnalul dumneavoastră de ciclism și în tabelul de evaluare al coordonatorului local (informații confidențiale care pot fi consultate doar de acesta). În acest an, vor fi posibile și metode de comparare între echipe.

O călătorie este un traseu care începe într-un loc și se termină în altul, indiferent de numărul de opriri intermediare pe care le faceți pe parcurs.

Iată un exemplu:

Dacă mergeți cu bicicleta la serviciu este o singură călătorie, chiar dacă vă opriți pentru a vă lăsa copilul la grădiniță sau pentru a lua ceva de la brutărie pe drum sau pentru a face mici ocoliri. Ulterior, folosirea bicicletei pentru a vă întoarce acasă la sfârșitul zilei de lucru reprezintă o altă călătorie; în mod egal, nu contează numărul de opriri pe care le faceți.

De asemenea, mersul pe bicicletă până la magazine este o singură călătorie, indiferent de numărul de magazine la care mergeți; mersul pe bicicletă până acasă este o altă călătorie.

Folosiți mai multe mijloace de transport pentru a ajunge la serviciu? Așadar, traseul dvs. presupune mersul cu bicicleta până la gară, apoi luarea trenului până la gara din apropierea locului de muncă și de acolo mersul cu bicicleta până la birou? Și în acest caz este vorba de o singură călătorie, deoarece destinația dvs. este biroul, iar gările sunt doar opriri pe acest traseu.

Este posibilă înregistrarea kilometrilor parcurși de mai mulți cicliști (de exemplu, familii întregi, clase școlare etc.) în același jurnal de ciclism online. IMPORTANT: nu uitați să indicați numărul exact de persoane pentru care introduceți kilometri!

 

Categoriile speciale (așa-numitele „etichete”) le permit municipalităților să efectueze evaluări mai detaliate, de exemplu pentru a aborda grupuri-țintă specifice, cum ar fi navetiștii sau elevii, și să recunoască separat realizările acestor cicliști. De asemenea, echipele sunt comparate direct în cadrul fiecărei categorii speciale - acest lucru oferă o motivație și mai mare.

De altfel, coordonatorii districtelor rurale au posibilitatea de a decide, în secțiunea „Gestionați municipalitatea”, dacă categoriile speciale de echipe create în orașele, comunele și comunitățile care aparțin districtului rural trebuie să fie afișate și pe pagina districtului rural.

 

Im Zuge der Kommunenanmeldung wählen Koordinator*innen aus, welche Sonderkategorien in ihrer Kommune zur Verfügung stehen sollen. Die Team-Captains können ihr Team dann während der Gründung einer oder mehrerer der vorausgewählten Sonderkategorien zuordnen.

 

 

 

Koordinator*innen können Teams in der Teamverwaltung unter Bearbeiten einzelnen Sonderkategorien („Tags“) zuordnen.

CICLISM ÎN ORAȘ funcționează după principii de fair-play și se bazează pe onestitatea cicliștilor. Nu este posibilă verificarea kilometrilor. Cu toate acestea, coordonatorii municipali analizează orice activități „neobișnuite” și le revizuiesc, dacă este necesar. „Controalele sociale” între echipe și în interiorul acestora pot, de asemenea, să funcționeze. Acestea fiind spuse, scopul real al campaniei este pur și simplu de a convinge mai mulți oameni – și în special politicienii locali, în calitate de factori de decizie în promovarea ciclismului – să se urce pe bicicletă și să faciliteze o prezentare publică și o abordare mai eficientă a acestei probleme, prin intermediul unui concurs. În același timp, prin participarea lor, cicliștii demonstrează factorilor de decizie cât de importante sunt pentru ei protecția climei și promovarea mersului pe bicicletă și cât de mulți oameni folosesc deja bicicleta în prezent.

Având în vedere că toate conturile trebuie să fie stabilite pentru o singură localitate și o singură echipă, participarea într-o a doua localitate este posibilă doar cu un al doilea cont. Vă rugăm să țineți cont de faptul că toți kilometrii parcurși pe bicicletă pot fi contabilizați doar pentru o singură municipalitate.

Nu contează unde au fost parcurși acești kilometri - la urma urmei, protecția climei nu are granițe, de oraș sau de stat.

Fiecare kilometru parcurs cu bicicleta este aproape inevitabil și o contribuție la protecția climei! Prin urmare, fiecare kilometru parcurs și fiecare ciclist contează. CICLISM ÎN ORAȘ nu este concepută ca o competiție între persoane, ci mai degrabă ca o acțiune comună la care pot și doresc să participe cât mai multe persoane. Poate că mergeți atât de puțin cu bicicleta pentru că sunteți nemulțumit de condițiile în care circulă cicliștii: participarea dumneavoastră va ajuta ca apelul pentru o mai bună promovare a ciclismului să fie mai puternic!

În special călătoriile scurte efectuate cu mașina au un potențial considerabil de realizare a unor economii. În primii câțiva kilometri, un motor rece are un consum de până la 30 de litri la 100 de kilometri, iar uzura motorului este deosebit de mare. Parcurgând distanțe mai scurte cu bicicleta, nu numai că veți crește durata de viață a mașinii dumneavoastră, dar veți economisi și bani și veți contribui la evitarea eliberării în atmosferă a unui volum și mai mare de CO2, dăunător pentru climă!

Prin participarea dumneavoastră, le arătați celor responsabili cu ciclismul din municipalitatea dumneavoastră cât de importante sunt pentru dumneavoastră protecția climei și promovarea ciclismului. Cu cât numărul de cicliști care participă la CICLISM ÎN ORAȘ este mai mare, cu atât acest semnal va fi mai clar – și mai puternic! Factorii de decizie (politică) vor fi (mai) conștienți de numărul de cicliști și de numărul de călătorii care se efectuează deja cu bicicleta în municipiu, astfel încât și acestor participanți la trafic trebuie să li se acorde mai mult spațiu.

Nu, nu puteți lua în calcul kilometrii parcurși în cadrul competițiilor de ciclism sau în timpul antrenamentului pe o bicicletă staționară (bicicletă de interior, bicicletă de spinning etc.) pentru a vă calcula totalul.

În timpul unor astfel de evenimente numărul de participanți și de kilometri parcurși pe bicicletă trebuie să fie determinați cu precizie.

Profitați de campania CICLISM ÎN ORAȘ pentru a vă face o idee despre viața de ciclist timp de (cel puțin) 21 de zile și pentru a experimenta la fața locului situația traficului pentru cicliștii din municipiul dumneavoastră. De asemenea, nu trebuie să subestimați rolul de model pe care îl aveți în calitate de membru al consiliului local: prin participarea dumneavoastră, le arătați celorlalți cât de importante sunt protecția climei și mobilitatea durabilă. În plus, kilometrii pe care îi parcurgeți pe bicicletă ajută municipalitatea dumneavoastră să se claseze mai bine în categoria premiilor „Cel mai activ consiliu local”.

 

(Relevant pentru categoria de premii Cele mai active consilii locale.)

Atunci când vă înscrieți în campania CICLISM ÎN ORAȘ, vi se vor cere informații despre statutul dumneavoastră de consilier sau de membru al consiliului local. Acestea sunt determinante pentru categoria de premii Cele mai active consilii locale prin care Alianța pentru climă recunoaște realizările reprezentanților municipali.

În principiu, membrii consiliului local sunt toate persoanele care fac parte din consiliul sau comitetul orășenesc/municipal/districtual. Dreptul de vot este întotdeauna decisiv în acest caz, precum și faptul că membrii sunt aleși de către cetățeni, în conformitate cu reglementările municipale. Pentru orașe/comune, există, de asemenea, opțiunea de a adăuga membri ai consiliilor județene/comitetelor locale etc. și de a-i include în mod activ în campania locală CICLISM ÎN ORAȘ.

În cazul în care aveți îndoieli, vă rugăm să vă contactați direct coordonatorul local. Informațiile sale de contact pot fi găsite pe subpagina municipalității dvs.

 

(Pentru cei care doresc să se înregistreze pentru Categoria de premii cel mai activ consiliu municipal.)

 

În principiu, membrii consiliului local sunt toate persoanele care fac parte din consiliul sau comitetul orășenesc/municipal/districtual. Dreptul la vot este întotdeauna decisiv în acest caz. Pentru orașe/comune, există, de asemenea, opțiunea de a adăuga membri ai consiliilor județene/consilieri locali etc. și de a-i include în mod activ în campania locală CICLISM ÎN ORAȘ.

 

În cazul în care aveți îndoieli, vă rugăm să vă contactați direct coordonatorul local (detaliile contactului (contactelor) local (locale) pot fi găsite pe subpaginile municipalităților participante).

Vă puteți alătura sau forma o echipă până în ultima zi a perioadei de 21 de zile a campaniei.

Pentru a face competiția și mai interesantă, cicliștii au acum posibilitatea de a forma echipe secundare (de exemplu, pentru departamente sau clase individuale) în cadrul echipei lor principale (companie, școală, instituție publică, club etc.). Kilometrii parcurși contează atât pentru echipa secundară, cât și pentru echipa principală.

Căpitanii de echipă trebuie să fie pregătiți să facă declarații (de exemplu, despre motivațiile care stau la baza participării) și să încarce o fotografie cu ei înșiși și/sau cu echipa lor. Declarațiile și fotografiile pot fi încărcate în jurnalul de ciclism al căpitanului echipei. Acestea vor fi apoi publicate pe subpagina municipalității, alături de numele echipei.

Kilometrii parcurși contează atât pentru echipa secundară, cât și pentru echipa principală. Rezultatele echipelor secundare pot fi comparate în secțiunea „Echipa mea” după conectare. Echipele principale se reunesc din nou pentru a concura în competiția generală, iar din acest motiv nu sunt afișate rezultatele echipelor secundare pe subpagina municipalității.

În primul rând, înscrieți-vă în campania CICLISM ÎN ORAȘ și alăturați-vă unei echipe principale. După ce vă conectați, veți avea opțiunea „Creează o nouă echipă secundară” în secțiunea „Echipa mea”. Persoana care a creat echipa secundară este automat desemnată căpitanul echipei secundare.

 

Alternativ, căpitanul echipei principale poate crea echipe secundare. În acest caz, liderul echipei principale nu va trece la echipa secundară, dar va avea acces la toate datele echipei secundare. 

Cei care doresc să participe la categoria specială VEDETĂ PE BICICLETĂ trebuie să contacteze coordonatorul local din municipalitatea participantă, care îi va înregistra ca VEDETĂ PE BICICLETĂ.

Alianța pentru Climă acceptă înscrieri pe toată durata sezonului CICLISM ÎN ORAȘ în desfășurare. În cazul în care campania poate fi derulată pe durata celor de 21 de zile consecutive corespunzătoare, înregistrările sunt acceptate și în luna septembrie.

Formularul de înregistrare online pentru municipalități, informațiile privind taxele de participare etc. sunt disponibile în secțiunea Înregistrare.

Timp de 21 de zile consecutive, între 1 mai și 30 septembrie 2021. Municipalitățile participante sunt libere să aleagă perioada exactă a campaniei.

În primul rând, municipalitățile trebuie să se înregistreze oficial în campania CICLISM ÎN ORAȘ. Acestea vor fi informate automat prin e-mail imediat ce a fost creată subpagina dedicată municipalității lor și vor fi, de asemenea, adăugate pe lista municipalităților participante. Cicliștii se pot înscrie și pot forma echipe pentru a colecta kilometri prietenoși cu clima pentru municipalitatea lor în perioada campaniei locale.

În principiu, orice municipalitate (oraș/comună, comunitate, district rural/regiune) din întreaga lume poate participa - precum și municipalitățile care nu sunt membre ale Alianței pentru Climă. Deși nu este necesară o hotărâre a consiliului local sau alte asemenea decizii în vederea participării/înregistrării, trebuie obținută aprobarea municipalității, de exemplu, a primarului, a autorităților locale, etc.

 

 

 

Municipalitatea – sau, după caz, reprezentantul municipal – este responsabilă pentru pregătirea și realizarea campaniei locale CICLISM ÎN ORAȘ și trebuie să numească (cel puțin) o persoană de contact, printre altele, care să servească drept persoană de contact locală care să reprezinte Alianța pentru Climă.

Toate localitățile, orașele, comunitățile și districtele/regiunile rurale din întreaga lume pot participa.

Districtele/regiunile rurale au posibilitatea de a alege dacă doresc să participe împreună sau dacă doresc ca orașele/comunitățile individuale să fie enumerate separat (după cum se indică prin suplimentul „X în districtul rural YZ” de lângă numele municipalității). Kilometrii colectați vor fi apoi creditați atât pentru oraș/comunitatecât și pentru districtul/regiunea rurală. Singura condiție pentru acest lucru este ca CICLISM ÎN ORAȘ să se desfășoare în același timp atât în districtul/regiunea rurală cât și în orașul/comunitatea asociată!

Da! Suntem încântați să anunțăm că această campanie, CICLISM ÎN ORAȘ, a fost atât de bine implementată încât Alianța pentru Climă va continua să deruleze campania pe termen nelimitat. Ca în fiecare an, municipalitățile se vor putea înscrie începând din primăvara anului viitor, după care se vor putea înscrie individual și echipele și cicliștii.

Participarea la campania CICLISM ÎN ORAȘ este voluntară și se face pe propriul risc al participanților. Recurgerea la acțiuni în justiție nu este posibilă. Municipalitățile participante își asumă responsabilitatea pentru organizarea locală a campaniei CICLISM ÎN ORAȘ, precum și pentru toate măsurile și evenimentele aferente.

Participarea la campania CICLISM ÎN ORAȘ este voluntară și se face pe propriul risc al participanților. Nu se poate recurge la acțiuni în justiție.

Pentru mai multe informații despre protecția datelor, consultați ciclism-in-oras.org/politica-de-confidentialitate.

Din când în când, coordonatorii ne contactează pentru a ne anunța că întâmpină dificultăți în accesarea site-ului nostru web atunci când folosesc Internet Explorer. Vă rugăm să rețineți că site-ul web CICLISM ÎN ORAȘ nu a fost optimizat pentru vizualizarea cu Internet Explorer.

Acest lucru este o consecință a faptului că Microsoft a încetat să mai dezvolte Internet Explorer în 2015, ceea ce înseamnă că, deși se mai lansează actualizări de securitate, funcționalitatea sa nu mai este îmbunătățită. Prin urmare, Internet Explorer nu mai poate cartografia în mod fiabil multe dintre standardele care au devenit obișnuite în prezent (de exemplu, optimizarea pentru vizualizarea pe un telefon inteligent). În consecință, există limitări în ceea ce privește utilitatea.

Prin urmare, vă recomandăm ferm să folosiți un alt browser, cum ar fi Firefox, Edge sau Chrome.

 

Da! Suntem încântați să anunțăm că această campanie, CICLISM ÎN ORAȘ, a fost atât de bine implementată încât Alianța pentru Climă va continua să deruleze campania pe termen nelimitat. Ca în fiecare an, municipalitățile se vor putea înscrie începând din primăvara viitoare, după care se vor putea înscrie atât echipele cât și cicliștii, individual.

Pentru detalii complete privind termenii de participare, condițiile pentru VEDETE PE BICICLETĂ, etc., consultați regulile de participare.

Vă recomandăm următoarea procedură:

 

 • Faceți clic pe “Manage cyclists” („Gestionați cicliștii”) și clasificați cicliștii afișați aici în funcție de kilometri.
 • În cazul în care cicliștii au parcurs mai mult de 1 000 km în cele 21 de zile, verificați dacă este posibil ca acești kilometri să fi fost parcurși de mai mult de o persoană. Deseori, cicliștii precizează acest lucru în comentariile lor la înregistrarea kilometrilor sau în denumire, dar uită să indice acest lucru în setările lor - “Settings”(„Setări”) > “Number of cyclists” („Număr de cicliști”).
 • În cazul în care cicliștii au parcurs mai mult de 3 000 km, vă recomandăm să verificați întotdeauna dacă totalurile introduse sunt corecte și, în caz afirmativ, cum au fost obținute aceste totaluri kilometrice. Totalurile de peste 3.000 km sunt, în principiu, perfect fezabile, deci nu ar trebui să fie respinse din oficiu.

Vă recomandăm următoarea procedură:

 

 • Deschideți lista de corespondență a consilierilor (în dreapta sus, al doilea rând cu butoane verzi) sub meniul “Manage cyclists” („Gestionați cicliștii”) în zona de conectare.
 • Verificați care dintre cicliștii enumerați au făcut clic greșit pe acest statut, prin compararea cu o listă a consilierilor dumneavoastră.
 • Pentru a elimina statutul de consilier al acestor participanți, căutați numele corespunzătoare în “Manage cyclists” („Gestionați cicliștii”), apoi faceți clic pe modificare și debifați caseta “Parliamentarian” („Consilier”). Ulterior, nu uitați să faceți clic pe “Update” („Actualizare”) pentru a confirma modificările!

Bicicletele electrice (cu o putere medie a motorului de 250 W, limitate la 25 km/h) sunt permise în cadrul campaniei CICLISM ÎN ORAȘ, deoarece sunt considerate biciclete în sensul Codului rutier german (Straßenverkehrs-Ordnung, StVO). În plus, studiile arată că bicicletele electrice sunt, de asemenea, vehicule prietenoase cu clima din punct de vedere al producției de baterii: cu mai puțin de 6 g de CO2 pe kilometru, acestea emit de aproximativ 20 de ori mai puțin CO2 decât o mașină economică cu motor cu combustie. De asemenea, bicicletele electrice merită să fie promovate, deoarece măresc semnificativ raza de utilizare a bicicletei și pot face ciclismul accesibil unui număr tot mai mare de noi bicicliști.

Pe lângă promovarea mersului pe bicicletă și facilitarea unei îmbunătățiri pe termen lung a infrastructurii dedicate ciclismului, campania CICLISM ÎN ORAȘ își propune să contribuie la protejarea climei – aceasta fiind, de asemenea, unul dintre obiectivele generale ale Alianței pentru Climă. Ne străduim să comunicăm și să sensibilizăm comunitatea folosind cele mai simple și mai ușor de înțeles mesaje posibile. Fiecare călătorie parcursă cu bicicleta este, în esență, o chestiune de protecție a mediului și a climei. Iată de ce este atât de fantastică! Întotdeauna vorbim în mod conștient de evitarea emisiilor de CO2 și nu de economii, deoarece știm că nu fiecare călătorie cu bicicleta poate efectiv înlocui o călătorie cu mașina. Strict vorbind, persoanele care nu dețin o mașină nu pot economisi CO2; prin simplul lor comportament, aceștia au un impact pozitiv asupra mediului, iar acest fapt nu ar trebui să poată fi contestat, lucru pe care dorim, de asemenea, să îl luăm în considerare și să îl recunoaștem. Scopul acestei campanii nu constă în promovarea unor studii de natură științifică. Prin indicarea emisiilor de CO2 evitate (pe baza a 154 g de CO2 economisite la fiecare kilometru parcurs, conform Agenției Federale de Mediu din Germania) dorim doar să atragem atenția asupra efectelor pozitive pe care bicicleta le poate avea asupra comportamentului nostru de mobilitate – și cât de importante pot fi aceste efecte dacă mai mulți oameni aleg să folosească în mod regulat bicicleta, bineînțeles, și în afara perioadei campaniei CICLISM ÎN ORAȘ!